Blog
utorak, ožujak 16, 2010
                           

       Ponukana vlastitim iskustvom, moram Vam napisati par riječi o zaštitnim naočalama. Prije par mjeseci primijetila sam da me strašno svrbe kapci, a kasnije se svrbež pretvorio i peckanje i ljuskanje kapka. Stvarno sam se uplašila.

      Nisam ni slutila da je to od prašine koja je u našem poslu konstantno prisutna. Pošto radim s brusilicom, ona također baca na sve strane prašinu odnosno usitnjeni gel koji osim u usisavaču za prašinu, koji je na mom stolu, završi i u mojim očima, a nerijetko i u mojoj kavi. Što se tiče kave, stavila sam si mali poklopčić na šalicu kako je ne bih pila s tom prašinom, ali sam razmišljala i o mojim očima - moram i njih zaštititi od prašine.

      Sjetila sam se da sam na sajmovima vidjela zaštitne maske i naočale. I dok smo se smijali tim napravama pretprošle godine, prošle godine mi nisu nikako bile smiješne. Prvo što sam išla potražiti su zaštitne naočale. Moram vam reći da sam oduševljena i moje oči su se oporavile. Nema nikakvog svrbeža, peckanja, oticanja, a naočale sam platila 40,00 kn.

      Zato drage moje ne morate čekati nekakav sajam da bi si kupile zaštitne naočale potražite ih u velikim centrima sigurna sa da ih i tamo ima. Čuvajte svoje oči! Materijali s kojima radimo su umjetni, sintetički. Zato bolje spriječiti nego liječiti!
natai @ 23:05 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, listopad 23, 2009
      Što želite za vaše klijentice i za sebe? Da imaju takve nokte, koje kad drugi pogledaju vide Vaš potpis, zar ne? Nail art Vam to omogućuje.

      Nail art-umjetnost jedinstvena i neponovljiva

      Nakon dobro ugrađenih noktiju nail art je ono što Vas izdvaja među drugim nail dizajnericama. Zašto? Zato što kod ukrašavanja noktiju dolazi do izražaja Vaša osobnost i Vaša kreativnost.

     Te dvije stvari zajedno čine umjetnost (art). Vi ste jedinstveni i neponovljivi, stoga će i Vaše ukrašavanje biti takvo – jedinstveno i neponovljivo.

      Umjetnost ukrašavanja noktiju izlazi iz Vas, ali je za dobru izvedbu Vaše ideje potrebna određena tehnika i vještina. Nakon što ste upoznali potrebnu tehniku i ovladali vještinom, Vaša kreativnost i osjećaj za lijepo dolaze do punog izražaja

      Rezultat je takav da Vaše klijentice ponosno pokazuju svojim prijateljicama nokte koje ste im Vi ukrasili.

      S Nail art radionicom možete ostvariti svoje snove

      Za Vas smo osmislili Nail art radionice u kojima možete usvojiti tehnike i vještine umjetničkog ukrašavanja noktiju (nail art). Ostvarite svoje snove i postanite poznata i tražena nail dizajnerica sa svojim stilom koji ćete vremenom izgraditi.

 
      Evo i dojmova naših polaznica s nedavno održane nail art radionoice


       
      Sve mi se jako svidjelo. puno sam naučila i odlično se zabavila. Posebno mi se svidjelo Natino strpljivo objašnjavanje svake tehnike do u detalje. Jedva čekam da izmisli neko novo usavršavanje.
                     
          Aleksandra Trajanovski
      
      Nail art radionica toliko mi se svidjela da sam poželjela još takvih
  kreativnih susreta. Tehnike koje nam je Nata pokazala su  jako zanimljive i lako se usvajaju te jedva čekam da ih primjenim na svojim klijenticama.

                             Anita Glavaš - SebauerNazovite radi dodatnih informacija ili dogovorite termin
091 152 9884
znaimanje@gmail.com

natai @ 21:32 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
srijeda, listopad 21, 2009Drage moje, dopustite mi da Vam predstavim moju dragu kolegicu Anu Čorić. Ana je izvrstan nail designer i vizažist i ovih dana je na školovanju kod Borisa Čavline (Vizažist). Zahvaljujući njoj iz prve ruke imamo izvještaj s beogradskog sajma Dodir Pariza s kojeg nam donosi svoje dojmove i fotografije.


 

Vrlo je važno prepoznati važnost posjećivanja sajmova vezanih za našu struku jer tamo osim materijala koji možemo povoljnije kupiti dolazimo do dragocjenih informacija. Stoga, slijedeći veći događaj na našem području je sajam Dani ljepote na Zagrebačkom velesajmu koji je otvoren 27. – 29. studenog 2009. i potičem Vas i pozivam da prisustvujete tom događaju ako ste u prilici. Do tada prepuštam Vas Aninom oduševljenju.

 

                                                                             NATA

                                                                                                                                ŠKOLOVANJE

 


U životu svatko ima nešto za što misli da je nadaren i da to zna najbolje raditi, a sve ostalo tek je prolazna stanica kod koje samo malo zastane, osvrne se i nastavi dalje.
Ono kod čega sam ja zastala malo duže, već je sedam godina moja glavna stanica - ljubav prema kozmetici i njezi tijela. Svaka vrsta ljepote ljudskog tijela i želje da bude njegovano i lijepo za mene je novi izazov, a zadovoljstvo klijenata moja je sreća i daljnja želja za napredovanjem.U mjesecu ožujku, na prvom ovogodišnjem beogradskom sajmu postala sam međunarodna prvakinja u make-upu za 2009. godinu, i taj me naslov obavezuje iz dana u dan na nova usavršavanja na raznim poljima kozmetike. Tako sam se našla i na drugom ovogodišnjem međunarodnom sajmu wellnessa, kozmetike i frizera "Dodir Pariza" u Beogradu 3. i 4. listopada 2009. godine. Velika hala broj 4 bila je premala za znatiželjnike željnih noviteta. Glazba i svjetla reflektora majstora frizera Matrixa su na samom ulazu privlačili pažnju posjetitelja. Što se tiče edukativnog programa mogle su se gledati atraktivne masaže, trajna ugradnja trepavica, trajni make-up, tretmani mršavljenja, isprobati različiti voskovi za depilacije i ostalo, dok su se na ostalim štandovima mogli razgledati i kupiti.  proizvodi različitih poznatih kućaU kongresnoj dvorani prvoga dana sajma odvijalo se edukativno predavanje o nekim novim tehnikama gela i akrila koje je organizirao LK studio iz Novoga Sada, a gošća je bila poznata Ukrajinka, nail dizajnerica Aleksandra Lust koja je posjetiteljima zaustavljala dah svojim vještinama i znanjem o nail dizajnu.
Mnoge kuće koje se bave kozmetikom za manikuru i pedikuru su također prezentirale svoje proizvode koji su se mogli kupiti pa povoljnijim cijenama (Alessandro, IBD, Clarissa, Professional, Diamond...)


 

Na kraju, sa punim vrećicama i osmijehom na licu krenula sam na neku drugu stanicu koja me usrećuje.... :))))

                 Vaša Ana

 
natai @ 23:44 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, rujan 26, 2009

Prije lijepljenja umetaka moramo pristupiti dezinfekciji noktiju (Plivasept) . Zatim slijedi pogurivanje kožice, matiranje nokta i na kraju lijepljenje umetaka.

        
           IZMATIRAN NOKAT


Sam umetak mora biti pravilno odabran, što znači da ne smije biti niti prevelik niti premali. Umetak mora izlaziti iz linija bočnih i džepić koji je na umetku mora savršeno sjedati na slobodan rub nokta.

  
BIRANJE UMETKA     ODREĐIVANJE VELIČINE 
 

Ako vam je umetak velik, to jest ne nalazite odgovarajući, možete ga malo suziti i skratiti rašpicom da vam lijepo sjedne na nokat

  
PRILAGOĐAVANJE UMETKA NOKTU


Ljepilo se stavlja samo u džepić umetka i ne smije biti nikakvih mjehurića zraka u ljepilu. Džepić mora biti cijeli sjajan od ljepila.

  
NANOŠENJE LJEPILA NA UMETAK


Kada smo sve to napravili pristupamo lijepljenju umetaka.

Umetak se lijepi tako da pod kutom od tridesetak stupnjeva klizimo po slobodnom rubu nokta i tek kad  umetak sjedne na slobodan rub nokta zalijepimo do kraja umetak.

Umetak se lijepi uvijek tako da ljepilo izađe prema kožici nokta kako bismo mogli višak ljepila obrisati i skinuti.

  
KLIZANJE UMETKA              KLIZANJE UMETKA


Najbitnije je da umetak ne dižemo od slobodnog ruba nokta prema gore, kako ne bismo unosili zrak. Znači kada umetak sjedne na slobodan rub nokta više ga ne dižemo gore nego samo lagano potiskujemo ljepilo prema kožici nokta, jer kod lijepljenja umetka je najbitnije da su prva tri milimetra zalijepljena bez ikakvog zraka. To se može postići s dovoljnom količinom ljepila na umetku

  
KONAČNI PRITISAK UMETKA NA NOKAT

      
ZALJEPLJENI UMECI             ZALJEPLJENI UMECI


Nadam  se da sam vam barem malo približila postupak lijepljenja umetaka.

NATA


ŠKOLOVANJE


natai @ 20:47 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, kolovoz 3, 2009

         
             Sigurno vam se dogodilo da se ljeti gel promijeni. Malo se smekša, kao da se razrijedi. Isto tako se ponaša i na noktima. Moguće je i da se slije na nama neželjena mjesta, kao npr.na kožicu. To se događa zbog topline same prostorije, a na noktima zbog topline nokta. Vrućine znaju jako „razrijediti“ naše gelove, pa nam je teško raditi s njima. Što nam je činiti kada nam se to dogodi? Možemo posegnuti za što gušćim gelovima, koji će u vrijeme vrućina biti savršeni ili možemo staviti naše gelove na neko hladnije mjesto, npr. u hladnjak pa će se vratiti na njihovu „normalnu“  gustoću. Ako radite u salonu i nemate hladnjak pokušajte stavljati više slojeva gela, ali tanjih da vam se ne slijevaju do kožice. Pa tako ako ste do sada išli sa dva sloja gela, probajte u ljetnim vremenima stavljati 3 sloja, ali naravno u omjeru utroška materijala kao kada stavljate dva. Prilikom takvog stavljanja ne morate brisati onaj ljepljivi sloj gela koji ostane poslije sušenja u UV – lampi.


Slično nam se može dogoditi i zimi kada su nam gelovi posebno gusti što je naravno zbog velike hladnoće. Isto tako pločica nokta je hladnija kao i ruke pa imamo osjećaj kao da su nam se gelovi „smrznuli“. Može nam pomoći ako gelove stavimo na neki izvor topline, npr. radijator na nekoliko sekundi.

Isto tako se događa da nam se sjaj ne sjaji dovoljno. Ne brinite ništa zbog toga! Nakon nekoliko dana kada se gelirani nokti prijeđu acetonom sjaj će se vratiti. 

NATA
ŠKOLOVANJE


natai @ 23:29 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 14, 2009
Molim vas ne miješajte gelove! Od djevojaka u razgovoru čujem kako vole pomiješati gelove. Ako baš morate, činite to s gelovima jednog proizvođača, a nikako od više njih. Rezultat je, joj, užasan. Može se dogoditi pucanje i odizanje, a onda imamo popravak koji ide na našu dušu, tj. po našem novčaniku. Zato, nemojte miješati gelove. Tako je velik izbor gelova koji postoje na tržištu. Gusti, rijetki, roza, prozirni, bijeli, mliječni i nema potrebe miješati različite marke gelova. Odlučite se za jednog proizvođača, za jednu marku; ako vam njihov gel ne odgovara bolje promijenite dobavljača nego da miješate gel s nekim koji uopće ne poznajete.

NATA
ŠKOLOVANJE
natai @ 18:59 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, travanj 8, 2009

''Za uspjehom, kao ni za srećom se ne može trčati. Uspjeh je nenamjerna sporedna posljedica naše osobne posvećenosti cilju koji je viši od nas samih, naše predanosti drugome, a ne samom sebi. Sreća se mora dogoditi, a to se isto odnosi na uspjeh; morate dopustiti da se dogodi, a ne da ga nastojite postići. Slušajte što vam nalaže vaša savjest i ostvarite to na način kako najbolje znate i umijete Tada ćete doživjeti, dugoročno gledano, da će vas uspjeh pratiti samo zato jer ste zaboravili misliti na njega.'' ( Dr. Victor E. Frankel )
                Ipak svatko od nas priželjkuje sreću i uspjeh iako često ne zbog nas samih, već zbog svojih najbližih. Nalazimo da se vrijedi potruditi za svoju obitelj i to nas čini sretnima. Učiniti nešto dobro za ljude u svojoj zajednici, za svoju domovinu ili čak za cijelo čovječanstvo svakako donosi i veći osjećaj sreće i uspjeha.
                Iako nismo u prilici činiti tako uzvišena djela. svakako možemo učiniti nešto za našu užu i širu zajednicu. Kada smo krenuli u ovaj posao naišli smo na probleme koji su svi redom bili uzrokovani ili ljudskim nemarom ili čak bahatošću, te svakako pohlepom. Iako smo svjesni kako se u našoj Hrvatskoj poslovnost, gotovo u pravilu, svodi na prepredenost i lukavost, kroz prevare i iskorištavanje slabijega, odlučili smo se za jedan potpuno drugačiji put, koji je tek u povojima čak i u svijetu, ali koji je dugoročno učinkovit. Izgraditi povjerenje i razviti kvalitetne međuljudske odnose, kako među nama u tvrtki tako i u odnosima s klijentima naša je misija i na tome ustrajno radimo. Do sada smo pomogli u obuci nekoliko desetaka klijentica koje su u stalnom kontaktu s nama i kojima i dalje rado pomažemo, kako u potrebnom materijalu tako i u svim, nama dostupnim informacijama.
                Svima Vama, dragim suradnicama, a i svima drugima želimo sretan Uskrs, sreće i uspjeha koji dolazi kao posljedica predanosti drugima!


NATAŠA I KRUNOSLAV

natai @ 23:15 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 31, 2009
                                                                                     
                   Pucanje gela i odizanje oko kožice najčešći su problemi s kojima se susrećemo prilikom promjene gela tj. kada koristimo gel drugog proizvođača. To se događa zato što nismo navikli na taj gel i najčešće se ne posavjetujemo s dobavljačem kako gel nanositi. Vrlo je važno pažljivo i pravilno nanijeti gel. Dakle, ''iscrpite'' svog dobavljača i ''iscijedite'' ga s pitanjima o samome gelu. Kakav je to gel koji kupujete? Da li je modelirajući ili je osnovni? Što još trebate uz njega? Odmaščivać, primer ili nešto drugo? Moguće je da se zbog nepravilnog nanošenja gela isti počne odvajati ili pucati, ili se to događa zbog same podloge. Bilo bi dobro da se, ako je u pitanju korištenje gela drugog proizvođača kod nadopune, izrašpa cijeli gel koji je na noktima i nanese novi. Nekada i sami gelovi ne mogu ''podnijeti'' gel drugog proizvođača. Zato je dobro, ako ste se odlučili za nekakav drugi gel, pripremiti podlogu za novi gel. Znači, dobro očistiti i izrašpati nokat. Ponekad se može dogoditi da jednostavno nekome ne odgovara gel koji koristite. Mi to znamo reći: ''Odbija ga nokat'', i tako uvijek imate problema s njim, ili puca ili se odiže. Takvim osobama najbolje je promijeniti gel.
                      I tako, kada se naviknete na novi gel biti će vam isto kao i sa starim samo ga morate dobro upoznati. 

          
  

 NATA
ŠKOLOVANJE
natai @ 23:40 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, ožujak 13, 2009

Pečatiranje je brzi način ukrašavanja noktiju. Izvodi se korištenjem lakova uz pomoć šablona i pečata. Naglašavam važnost dobre pripreme koja se sastoji od pažljivog čišćenja šablona i pečata. Proces je vrlo jednostavan i možete za kratko vrijeme imati ukrašene nokte koje možete ukrasiti i sami sebi. Lakovi koji se koriste u metodi ukrašavanja pečatiranjem su gušći od običnih lakova, a na kraju se stavlja sjaj, premaz koji obično dolazi u setu s lakovima. Taj premaz služi kao zaštita nanesenog ukrasa.
                Ukrašavanje noktiju pečatiranjem je zaista jednostavno, zato neka dalje fotografije ''kažu'' što imaju ''reći''!

           
    ČIŠĆENJE PEČATA                         ČIŠĆENJE NOŽIĆA

         
 ČIŠĆENJE ŠABLONE           NANOŠENJE LAKA NA ŠABLONU

         
 SKIDANJE VIŠKA LAKA       UZIMANJE UZORKA PEČATOM

         
   PEČATIRANJE                NOKAT UKRAŠEN PEČATIRANJEM

 NATA
ŠKOLOVANJE

natai @ 12:31 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 4, 2009
natai @ 20:58 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Anketa
Što Vam je najvažnije kod učenja?Brojač posjeta
37258
 
Index.hr
Nema zapisa.